Zoek de verschillen! Metropolis GT vs SW

15 april 2022

In september vorig jaar onthulden Peugeot Motorcycles 2 nieuwe ontwerpen van de iconische driewieler Metropolis, compleet met een moderne look en belangrijke nieuwe functies. Twee motorfietsen die met een autorijbewijs (rijbewijs B,mits behaald voor 19 januari 2013) kunnen worden bestuurd en duidelijk verschillende kenmerken vertonen.

 

De Peugeot Metropolis GT

Dit model streeft ernaar te lijken op motorfietsen met een sportieve uitstraling. Hiervoor concentreerden de ontwerpers zich op het verkleinen van het voorscherm, in een rokerige uitstraling, een stuur in naakte stijl, een vlakke vloer met een aluminiumcoating en, natuurlijk, branding het met de GT-emblemen in Satijngrijs met gele accenten.

De Titaniumgrijs met gele accenten is de enige kleurkeuze voor de Metropolis GT. Duidelijk zien we de invloeden vanuit Peugeot Automobiles terug in de samenwerking met Peugeot Motorcycles in de GT uitvoering.  De GT-aanduiding duidt een merkspecifieke afwerking aan, zoals te zien is op de Peugeot 308 of Peugeot 508.

De Metropolis GT verhoogt de prestaties niet maar biedt de rijder een sportiever, competitiever beeld.

 

De Peugeot Metropolis SW

De Metropolis SW heeft een meer pragmatische en realistische aanpak. De afkorting SW (Sports Wagon) duidt een ​​grotere lading aan. De Metropolis SW is de eerste variant waarbij twee helmen in de kofferbak kan opbergen.  Door het verticaal uitschuiven van de achterkap wordt het laadvermogen tot 56 liter vergroot, waardoor er ruimte is voor twee integraalhelmen.

Wanneer we de ruimte onder het zadel  (22 liter) toevoegen, is het totale volume 76 liter. Dat is ongekend veel ruimte! Door de verbinding tussen de koffers kunnen we voorwerpen tot 90 centimeter lang vervoeren.

Het verschil tussen het gebruik van een losse topkoffer en de Metropolis SW is dat bij de SW de topkoffer volledig geintegreerd is en elektronisch te openen via de knoppen onder het stuur. Daar bij biedt de verlengde achterbak van de SW ook bescherming voor de rug van onze passagier, wat deze ongetwijfeld zal waarderen.

De  SW is verkrijgbaar de kleuren: Midnight Blue, Sideral Mat Black  en Smokey Quartz Satin.

 

Metropolis GT vs SW

Motorisch zijn de SW en GT identiek aan de Metropolis die we al kenden en beschikken over de geavanceerde technologieën zoals Full LED-koplampen, keyless starten en ontgrendelen, en een i-Connect-communicatieapparaat waarmee u uw smartphone kunt verbinden met de motorfiets en waarschuwingen op het paneeldisplay kunt ontvangen.  Ook gebleven is de extra aandacht voor de berijder met de ABS- en SBC-systemen voor het remmen en Anti-Tilting, het stabilisatiesysteem voor stilstand.

Het motorblok, een 400 kubieke centimeter viertakt Euro5 eencilindermotor is gelijk gebleven; Hij produceert 35,6 pk bij 7.250 omwentelingen per minuut en 38,1 Newtonmeter koppel bij 5.750 omwentelingen per minuut. Dit staat voor een maximiumsnelheid van 140 kilometer per uur en een brandstofverbruik van 3,9.

Nieuw is de dubbele achtervering TR met hydraulische demping die 22 verschillende hardheidsinstellingen mogelijk maakt.

 

V.l.n.r.:

  1.  GT-emblemen
  2. Het stuur in naakte stijl van de GT
  3.  Achtervering TR        
  4. Topkoffer van de Metropolis SW